zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Liang Ban Lu-Sun - Asperges uit Shandong
- Rempah Udang
- Kare Ayam - Curry van kip
- Gar Dook Mu Ob Prik Gang - gebakken ribbetjes
- Pencok - Runderzwoerd met een kruidige kokosmelksaus
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Ayam Kukus Bombay - gestoomde kip met ui
- Neua Pad Kimao - geflambeerde dunne reepjes rundvlees
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Pong Teh - smoor van kip met aardappelen
Belut cabai hijau - gebakken paling in groene chilisaus


Belut cabai hijau
gebakken paling in groene chilisaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr paling
2 theel zout
1 theel citroensap
2 salam blaadjes
4 jeruk puru blaadjes
1 sereh stengel
4 groene tomaten
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 eetl asemwater
olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
7 sjalotjes
13 groene lomboks
5 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paling in stukjes van 5 cm en marineer deze met het citroensap en 1 1/2 theel zout voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de paling en verwijder daarna de huid.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Snijd de tomaten in kleine partjes en voeg deze toe en bak het geheel nog 2 minuten. Voeg dan de paling, 1/2 theel zout, de palmsuiker en roer goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asemwater erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.