Belut cabai hijau
gebakken paling in groene chilisaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr paling
2 theel zout
1 theel citroensap
2 salam blaadjes
4 jeruk puru blaadjes
1 sereh stengel
4 groene tomaten
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
1 eetl asemwater
olie
Haluskan:
bumbu:
2 cm laos
7 sjalotjes
13 groene lomboks
5 groene rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paling in stukjes van 5 cm en marineer deze met het citroensap en 1 1/2 theel zout voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en bak de paling en verwijder daarna de huid.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Snijd de tomaten in kleine partjes en voeg deze toe en bak het geheel nog 2 minuten. Voeg dan de paling, 1/2 theel zout, de palmsuiker en roer goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel totdat de saus is ingedikt. Schep dan het asemwater erdoor en serveer.