Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Szechuan Peper Kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Szechuan Peper Kip

Ingrediënten:
3 kippendijen / ontbeende kippenpoten
1 eetl maizena
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/4 theel zout
4 groene lomboks
2 rode lomboks
15 gedroogde Szechuan peperkorrels
1 eetl lichte soja saus
1/8 theel palmsuiker
olie

Bereiding:
Snijd de kip in kleine blokjes en meng deze met de rijstwijn, het zout en de maizena. Snijd de lomboks in kleine ringen.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 30 seconden totdat deze wit wordt en schep het uit de pan en zet apart.
voeg 2 eetl van de gebruikte olie toe aan de pan en fruit de lomboks voor 2 minuten en voeg dan de Szechuan peperkorrels toe en meng goed.
Vervolgens de kip, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Bak de kip vervolgens verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 324 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018962