logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Szechuan Peper Kip

Ingrediënten:
3 kippendijen / ontbeende kippenpoten
1 eetl maizena
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/4 theel zout
4 groene lomboks
2 rode lomboks
15 gedroogde Szechuan peperkorrels
1 eetl lichte soja saus
1/8 theel palmsuiker
olie

Bereiding:
Snijd de kip in kleine blokjes en meng deze met de rijstwijn, het zout en de maizena. Snijd de lomboks in kleine ringen.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 30 seconden totdat deze wit wordt en schep het uit de pan en zet apart.
voeg 2 eetl van de gebruikte olie toe aan de pan en fruit de lomboks voor 2 minuten en voeg dan de Szechuan peperkorrels toe en meng goed.
Vervolgens de kip, de sojasaus en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Bak de kip vervolgens verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180713