zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Buncis Tumis Ampela - roerbak van sperziebonen met kip
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Rundvlees met aardappelen
- Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Asin Ikan Mas - Karper in een friszure saus
Gay Tom Nam Bla - gebakken gekookte gemarineerde kip


Gay Tom Nam Bla
gebakken gekookte gemarineerde kip
Ingrediënten:
1 kip
800 ml water
5 jeruk purut blaadjes
2 eetl zout
5 eetl vissaus
10 gr laos blaadjes
10 gr koriander/ketumbar wortel
5 teentjes knoflook
Bereiding:
Maak de kip schoon en stop de jeruk purut blaadjes binnen in de kip. Wrijf of maal de knoflook, de korinader wortel en de laos blaadjes fijn tot een pulp. Meng dit met het zout en de vissaus. Marineer hiermee de kip voor tenminste 2 uur.
Verhit in een pan het water en voeg de kip en de marinade toe en kook totdat het vocht is gehalveerd. Schep dan de kip uit de pan en laat uitlekken.
Verhit een oven op 180gr en leg de kip in een ovenschaal. Bak de kip totdat het vel knapperig is geworden.
gebakken gekookte gemarineerde kip
Ingrediënten:
1 kip
800 ml water
5 jeruk purut blaadjes
2 eetl zout
5 eetl vissaus
10 gr laos blaadjes
10 gr koriander/ketumbar wortel
5 teentjes knoflook
Bereiding:
Maak de kip schoon en stop de jeruk purut blaadjes binnen in de kip. Wrijf of maal de knoflook, de korinader wortel en de laos blaadjes fijn tot een pulp. Meng dit met het zout en de vissaus. Marineer hiermee de kip voor tenminste 2 uur.
Verhit in een pan het water en voeg de kip en de marinade toe en kook totdat het vocht is gehalveerd. Schep dan de kip uit de pan en laat uitlekken.
Verhit een oven op 180gr en leg de kip in een ovenschaal. Bak de kip totdat het vel knapperig is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.