logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Kalio
rundvlees in een pittige kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml santen asli
1250 ml santen cair
2 kunyit blad
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 asem kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
 
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
11 rode rawits
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm laos
2 cm jahe
3 cm kunyit
1 theel ketumbar
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de kunyit, de sereh en de jeruk purut. Voeg dan het vlees toe en meng alles goed. Dan de asem kandi, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de santen asli toe en breng aan de kook. Het vlees moet gaar zijn en de saus bruin. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 62 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176119