Daging Masak Kalio
rundvlees in een pittige kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml santen asli
1250 ml santen cair
2 kunyit blad
2 sereh stengels
5 jeruk purut blaadjes
1 asem kandis
1 theel zout
2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
8 rode lomboks
11 rode rawits
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm laos
2 cm jahe
3 cm kunyit
1 theel ketumbar
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de kunyit, de sereh en de jeruk purut. Voeg dan het vlees toe en meng alles goed. Dan de asem kandi, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de santen asli toe en breng aan de kook. Het vlees moet gaar zijn en de saus bruin. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.