Daging Masak Kacang
gekruid rundvlees met pinda's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
1 rode lombok
1 groene lombok
1 salam blad
1 theel kecap manis
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
400 ml water
50 gr pinda's
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 rode rawit
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel trassi
1 cm kencur
1/2 theel asem
100 gr pinda's
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken en de lomboks in schuine ringen. Hak de pinda's grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de salam toe en bak dit 2 minuten.
Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Voeg vervolgens het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Schep dan de pinda's erdoor en serveer.