logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Kacang
gekruid rundvlees met pinda's

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
1 rode lombok
1 groene lombok
1 salam blad
1 theel kecap manis
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
400 ml water
50 gr pinda's
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 rode rawit
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel trassi
1 cm kencur
1/2 theel asem
100 gr pinda's
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken en de lomboks in schuine ringen. Hak de pinda's grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en bak de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de salam toe en bak dit 2 minuten.
Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Voeg vervolgens het water, de kecap, het zout en de palmsuiker toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Schep dan de pinda's erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 97 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176025