hachee uit Malang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
3 rode uien
2 teentjes knoflook
1 theel trasi bakar
5 aardappelen
1 rode paprika
2 rode lomboks
1/2 theel kruidnagelpoeder
1 eetl bloem
zout en peper naar smaak
2 eetl ketjap manis
500 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de uien in ringen. Snijd de aardappelen in blokjes en de paprika en de lombok in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de trasi voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de paprika, de lomboks, de peper en zout en de kruidnagel toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de aardappelen en het water toevoegen samen met de ketjap en laat het geheel zachtjes 45 minuten sudderen.
Meng de bloem met wat vocht en voeg dit toe en bind het vocht tot een saus. Serveer.
ingrediënten:
750 gr rundvlees
3 rode uien
2 teentjes knoflook
1 theel trasi bakar
5 aardappelen
1 rode paprika
2 rode lomboks
1/2 theel kruidnagelpoeder
1 eetl bloem
zout en peper naar smaak
2 eetl ketjap manis
500 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de uien in ringen. Snijd de aardappelen in blokjes en de paprika en de lombok in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de trasi voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de paprika, de lomboks, de peper en zout en de kruidnagel toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de aardappelen en het water toevoegen samen met de ketjap en laat het geheel zachtjes 45 minuten sudderen.
Meng de bloem met wat vocht en voeg dit toe en bind het vocht tot een saus. Serveer.