zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Zoute Eiersaus
- frikadel special
- Sambal Ikan Teri
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Sambal Cabe Ijo Padang - groene sambal uit Padang
- Pangek daging asem pedas - Gestoofd rundvlees
- Ayam Piendang Serani
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Penyon sampi 2 -Gestoofd rundvlees met jonge nangka
- Tarbot met bosuitjes en gember
Sapi Campur Malang - hachee uit Malang


Sapi Campur Malang
hachee uit Malang
hachee uit Malang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
3 rode uien
2 teentjes knoflook
1 theel trasi bakar
5 aardappelen
1 rode paprika
2 rode lomboks
1/2 theel kruidnagelpoeder
1 eetl bloem
zout en peper naar smaak
2 eetl ketjap manis
500 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de uien in ringen. Snijd de aardappelen in blokjes en de paprika en de lombok in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de trasi voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de paprika, de lomboks, de peper en zout en de kruidnagel toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de aardappelen en het water toevoegen samen met de ketjap en laat het geheel zachtjes 45 minuten sudderen.
Meng de bloem met wat vocht en voeg dit toe en bind het vocht tot een saus. Serveer.
ingrediënten:
750 gr rundvlees
3 rode uien
2 teentjes knoflook
1 theel trasi bakar
5 aardappelen
1 rode paprika
2 rode lomboks
1/2 theel kruidnagelpoeder
1 eetl bloem
zout en peper naar smaak
2 eetl ketjap manis
500 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en de uien in ringen. Snijd de aardappelen in blokjes en de paprika en de lombok in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien, de knoflook, de trasi voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de paprika, de lomboks, de peper en zout en de kruidnagel toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de aardappelen en het water toevoegen samen met de ketjap en laat het geheel zachtjes 45 minuten sudderen.
Meng de bloem met wat vocht en voeg dit toe en bind het vocht tot een saus. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.