gepocheerde eieren in saus
Bahan-bahan:
Ingredienten:
3 sjalotten
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 groene lomboks
1 rode lombok
zout naar smaak
5 cm kunyit (kurkuma)
5 eendeneieren
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks in reepjes en de sjalotten in plakjes. Rooster eerst de kunyit, schil het daarna en rasp het vervolgens. Pers het vocht uit de geraspte kunyit en meng dit met de kokosmelk. Breng dit mengsel aan de kook en voeg dan de lomboks, het zout en de sjalotten toe en laat dit alles nog 5 minuten zachtjes koken. Breek dan voorzichtig de eieren in dit mengsel en pocheer deze voor 10 minuten. Schep de eieren eruit en laar de saus indikken. Giet de saus over de eieren en serveer.
Ingredienten:
3 sjalotten
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 groene lomboks
1 rode lombok
zout naar smaak
5 cm kunyit (kurkuma)
5 eendeneieren
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks in reepjes en de sjalotten in plakjes. Rooster eerst de kunyit, schil het daarna en rasp het vervolgens. Pers het vocht uit de geraspte kunyit en meng dit met de kokosmelk. Breng dit mengsel aan de kook en voeg dan de lomboks, het zout en de sjalotten toe en laat dit alles nog 5 minuten zachtjes koken. Breek dan voorzichtig de eieren in dit mengsel en pocheer deze voor 10 minuten. Schep de eieren eruit en laar de saus indikken. Giet de saus over de eieren en serveer.