gestoofde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
3 eet olie
3 salamblaadjes
1 theel gula jawa
1 theel asem
3 steranijs
1/2 theel witte peper
500 ml kokosmelk
haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
1 theel kardemomzaadjes
2 theel ketumbar zaadjes
1/2 theel anijszaad
Care membuat:
bereiding:
Kook eerst de eieren hard, laat deze daarna afkoelen en pel deze dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak eerst de eieren goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens de boemboe voor 3 minuten samen met de sereh en de salam. Voeg vervolgens de asem, de peper en zout, de steranijs en de suiker toe. dan de kokosmelk toevoegen en dit nog 10-15 minuten stoven. Halveer de eieren en giet de saus erover.
ingrediënten:
8 eieren
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
3 eet olie
3 salamblaadjes
1 theel gula jawa
1 theel asem
3 steranijs
1/2 theel witte peper
500 ml kokosmelk
haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
1 theel kardemomzaadjes
2 theel ketumbar zaadjes
1/2 theel anijszaad
Care membuat:
bereiding:
Kook eerst de eieren hard, laat deze daarna afkoelen en pel deze dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak eerst de eieren goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens de boemboe voor 3 minuten samen met de sereh en de salam. Voeg vervolgens de asem, de peper en zout, de steranijs en de suiker toe. dan de kokosmelk toevoegen en dit nog 10-15 minuten stoven. Halveer de eieren en giet de saus erover.