Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gulai Telor - gestoofde eieren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Telor
gestoofde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
3 eet olie
3 salamblaadjes
1 theel gula jawa
1 theel asem
3 steranijs
1/2 theel witte peper
500 ml kokosmelk

haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
1 theel kardemomzaadjes
2 theel ketumbar zaadjes
1/2 theel anijszaad

Care membuat:
bereiding:
Kook eerst de eieren hard, laat deze daarna afkoelen en pel deze dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak eerst de eieren goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens de boemboe voor 3 minuten samen met de sereh en de salam. Voeg vervolgens de asem, de peper en zout, de steranijs en de suiker toe. dan de kokosmelk toevoegen en dit nog 10-15 minuten stoven. Halveer de eieren en giet de saus erover.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264778