zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kuping Dadja - Olifantsoren
- Dadar Kentang - aardappelomelet
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
- Tumis Sayur Campur
- Mak Kimchi 막김치 - eenvoudige kimchi
- Tumis Tahu Goreng Kecap Pedas - pittige roerbak van tahu en paprika
- Ikan Goreng Rica - gebakken snapper in een rode saus
- Tahu Boemboe Bali
- Tom yam poh taek - vissoep met zeevruchten
Gulai Telor - gestoofde eieren


Gulai Telor
gestoofde eieren
gestoofde eieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
3 eet olie
3 salamblaadjes
1 theel gula jawa
1 theel asem
3 steranijs
1/2 theel witte peper
500 ml kokosmelk
haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
1 theel kardemomzaadjes
2 theel ketumbar zaadjes
1/2 theel anijszaad
Care membuat:
bereiding:
Kook eerst de eieren hard, laat deze daarna afkoelen en pel deze dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak eerst de eieren goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens de boemboe voor 3 minuten samen met de sereh en de salam. Voeg vervolgens de asem, de peper en zout, de steranijs en de suiker toe. dan de kokosmelk toevoegen en dit nog 10-15 minuten stoven. Halveer de eieren en giet de saus erover.
ingrediënten:
8 eieren
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
3 eet olie
3 salamblaadjes
1 theel gula jawa
1 theel asem
3 steranijs
1/2 theel witte peper
500 ml kokosmelk
haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3,5 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
3,5 cm laos
1 theel kardemomzaadjes
2 theel ketumbar zaadjes
1/2 theel anijszaad
Care membuat:
bereiding:
Kook eerst de eieren hard, laat deze daarna afkoelen en pel deze dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak eerst de eieren goudbruin. Laat deze daarna uitlekken. Fruit vervolgens de boemboe voor 3 minuten samen met de sereh en de salam. Voeg vervolgens de asem, de peper en zout, de steranijs en de suiker toe. dan de kokosmelk toevoegen en dit nog 10-15 minuten stoven. Halveer de eieren en giet de saus erover.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.