eendeneieren in kerriesaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eendeneieren, hardgekookt
200 gr krieltjes
1250 ml kokosmelk
2 cm laos
1 sereh/citroengras, witte deel
1 kunyit blad
2 salam blaadjes
2 theel zout
15 rode rawits
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
3 kemiri noten
2 cm kunyit
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en snijd de krieltjes doormidden.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos, de sereh, het kunyit blad, de salam en het zout en breng aan de kook. Dan de krieltjes toevoegen en kook deze halfgaar. Vervolgens de eieren en de rawits toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus indikt.