Udang Balado
tijgergarnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tijgergarnalen
2 theel zout
2 eetl limoensap
25 peteh bonen
10 rode lomboks
5 sjalotten
2 tomaten
olie
Cara membuat;
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de koppen. Meng het limoensap met 1 theel zout en marineer hiermee de garnalen voor tenminste 15 minuten. Snijd de lomboks, de tomaten en de sjalotten fijn en halveer de peteh bonen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de garnalen voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Bak hierin de sjalotten, de lomboks, het zout, de tomaten en de petehbonen voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak dit nog 1 minuut en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tabu - Worstjes van paardenvlees
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Godoh - Gebakken Banaan
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Tan Hwa Po Ts'ai T'ang
- Ayam Singgang - Gestoofde kip
- Ayam Putih
- Ayam Masak Hijau - groene kip
- Pa Chorn Sam Rort - Gebakken vis in een pittige saus
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...