Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Udang Balado
tijgergarnalen in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tijgergarnalen
2 theel zout
2 eetl limoensap
25 peteh bonen
10 rode lomboks
5 sjalotten
2 tomaten
olie

Cara membuat;
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de koppen. Meng het limoensap met 1 theel zout en marineer hiermee de garnalen voor tenminste 15 minuten. Snijd de lomboks, de tomaten en de sjalotten fijn en halveer de peteh bonen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de garnalen voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Bak hierin de sjalotten, de lomboks, het zout, de tomaten en de petehbonen voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak dit nog 1 minuut en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411103