logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Balado
tijgergarnalen in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tijgergarnalen
2 theel zout
2 eetl limoensap
25 peteh bonen
10 rode lomboks
5 sjalotten
2 tomaten
olie

Cara membuat;
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de koppen. Meng het limoensap met 1 theel zout en marineer hiermee de garnalen voor tenminste 15 minuten. Snijd de lomboks, de tomaten en de sjalotten fijn en halveer de peteh bonen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de garnalen voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Bak hierin de sjalotten, de lomboks, het zout, de tomaten en de petehbonen voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak dit nog 1 minuut en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397653