tijgergarnalen in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tijgergarnalen
2 theel zout
2 eetl limoensap
25 peteh bonen
10 rode lomboks
5 sjalotten
2 tomaten
olie
Cara membuat;
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de koppen. Meng het limoensap met 1 theel zout en marineer hiermee de garnalen voor tenminste 15 minuten. Snijd de lomboks, de tomaten en de sjalotten fijn en halveer de peteh bonen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de garnalen voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Bak hierin de sjalotten, de lomboks, het zout, de tomaten en de petehbonen voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak dit nog 1 minuut en serveer.
ingrediënten:
1000 gr tijgergarnalen
2 theel zout
2 eetl limoensap
25 peteh bonen
10 rode lomboks
5 sjalotten
2 tomaten
olie
Cara membuat;
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de koppen. Meng het limoensap met 1 theel zout en marineer hiermee de garnalen voor tenminste 15 minuten. Snijd de lomboks, de tomaten en de sjalotten fijn en halveer de peteh bonen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de garnalen voor 2 minuten en laat deze daarna uitlekken. Giet de olie uit de wok/wadjan maar laat 3 eetl achter. Bak hierin de sjalotten, de lomboks, het zout, de tomaten en de petehbonen voor 5 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak dit nog 1 minuut en serveer.