Ossenstaart in een pittige en frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr ossenstaart
1500 ml water
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 tomaat
3 eetl asam jawa+100 ml water
2 eetl bawang goreng
Haluskan;
bumbu:
9 sjalotjes
7 teentjes knoflook
12 rode lomboks
2 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit
4 kemiri noten
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de ossenstaart schoon en verwijder het vet. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en marineer hiermee het vlees voor tenminste 60 minuten.
Verhit in een pan het water samen met de jeruk purut en de serai. Voeg dan de ossenstaart en de bumbu toe en breng aan de kook. Temper dan het vuur en kook totdat het vocht is gehalveerd.
Voeg dan de gehakte tomaat en het asamwater toe en breng het opnieuw aan de kook. Strooi de bawang goreng erover en serveer.