Belut Lado Mudo
gebakken paling in een groene saus
Bahan-bahan:
500 gr paling
1 limoen, sap
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
17 groene lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paling in stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de paling gaar.
Stoom de ingredënten voor de bumbu voor 15 minuten op middelhoog vuur. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de paling toe en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jagoeng santen - maïs met kokos en suiker
- Putbaechu Doenjang Muchim - pittige salade van kool
- Timun mesanten - komkommer is kokossaus
- Soto Padang - vleessoep uit Padang
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ayam Nanas - kip met ananas
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal goreng kentang kering
- Ayam Asap Goreng Renyah - gekruid gebakken gerookte kip
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...