logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kung Sai
Pikante garnalen
Ingrediënten:
600 gram middelgrote garnalen, ongepeld en ongekookt
3 eetlepels licht sojasaus
1 theel zwarte peper
7 teentjes knoflook
5 takjes verse koriander
5 verse Thaise pepertjes of rode rawits
4 eetl limoensap
3 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl vissaus (nam pla)
3 eetl olie
blaadjes ijsbergsla

Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. laat de staarten wel zitten. Meng de sojasaus en de zwarte peper en marineer hierin de garnalen. Verwijder de blaadjes van de koriander van de steeltjes maar gooi de steeltjes niet weg. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de koriandersteeltjes fijn tot een pasta. Meng door het mengsel de limoensap, de gula jawa en de vissaus.
Verhit in een wook/wadjan wat olie en bak de garnalen voor 3-4 minuten totdat de garnalen rood kleuren. Giet de saus over de garnalen en serveer met grofgesneden korianderblaadjes op wat slablaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 131 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420471