Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kung Sai - Pikante garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kung Sai
Pikante garnalen
Ingrediënten:
600 gram middelgrote garnalen, ongepeld en ongekookt
3 eetlepels licht sojasaus
1 theel zwarte peper
7 teentjes knoflook
5 takjes verse koriander
5 verse Thaise pepertjes of rode rawits
4 eetl limoensap
3 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl vissaus (nam pla)
3 eetl olie
blaadjes ijsbergsla

Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. laat de staarten wel zitten. Meng de sojasaus en de zwarte peper en marineer hierin de garnalen. Verwijder de blaadjes van de koriander van de steeltjes maar gooi de steeltjes niet weg. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de koriandersteeltjes fijn tot een pasta. Meng door het mengsel de limoensap, de gula jawa en de vissaus.
Verhit in een wook/wadjan wat olie en bak de garnalen voor 3-4 minuten totdat de garnalen rood kleuren. Giet de saus over de garnalen en serveer met grofgesneden korianderblaadjes op wat slablaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264854