Pikante garnalen
Ingrediënten:
600 gram middelgrote garnalen, ongepeld en ongekookt
3 eetlepels licht sojasaus
1 theel zwarte peper
7 teentjes knoflook
5 takjes verse koriander
5 verse Thaise pepertjes of rode rawits
4 eetl limoensap
3 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl vissaus (nam pla)
3 eetl olie
blaadjes ijsbergsla
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. laat de staarten wel zitten. Meng de sojasaus en de zwarte peper en marineer hierin de garnalen. Verwijder de blaadjes van de koriander van de steeltjes maar gooi de steeltjes niet weg. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de koriandersteeltjes fijn tot een pasta. Meng door het mengsel de limoensap, de gula jawa en de vissaus.
Verhit in een wook/wadjan wat olie en bak de garnalen voor 3-4 minuten totdat de garnalen rood kleuren. Giet de saus over de garnalen en serveer met grofgesneden korianderblaadjes op wat slablaadjes.
600 gram middelgrote garnalen, ongepeld en ongekookt
3 eetlepels licht sojasaus
1 theel zwarte peper
7 teentjes knoflook
5 takjes verse koriander
5 verse Thaise pepertjes of rode rawits
4 eetl limoensap
3 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl vissaus (nam pla)
3 eetl olie
blaadjes ijsbergsla
Bereiding:
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal. laat de staarten wel zitten. Meng de sojasaus en de zwarte peper en marineer hierin de garnalen. Verwijder de blaadjes van de koriander van de steeltjes maar gooi de steeltjes niet weg. Wrijf of maal de knoflook, de rawits en de koriandersteeltjes fijn tot een pasta. Meng door het mengsel de limoensap, de gula jawa en de vissaus.
Verhit in een wook/wadjan wat olie en bak de garnalen voor 3-4 minuten totdat de garnalen rood kleuren. Giet de saus over de garnalen en serveer met grofgesneden korianderblaadjes op wat slablaadjes.