Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rangginang
Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr witte kleefrijst
4 teentjes knoflook
250 ml water
1/2 theel, trasi bakar
zout naar smaak
olie
ruim water

Cara membuat:
Bereiding:
Laat eerst de rijst een aantal uren weken in ruim water en laat dit vervolgens uitlekken. Stoom de rijst vervolgens in 30 minuten halfgaar. Wrijf de knoflook fijn. Verhit in een pan het water en voeg het zout, de trassi en de knoflook toe en als dit kookt dan het door de rijst gieten en laat dit absorberen. Stoom vervolgens de rijst verder gaar in 30 minuten.
Vorm van de rijst platte koekjes met een dikte van 1 cm en laat deze in de oven in een paar uur zachtjes en langzaam drogen. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de koekjes goudbruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 140 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42101038