Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Rujak (Mi) Juhi - bami met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rujak (Mi) Juhi
bami met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde juhi / cuttlefish / sepia / zeekat
300 gr aardappel
200 gr mi kuning (gele mie)
100 gr kool
2 komkommers (kleine)
water
olie

Taburan:
garnering:
emping/kerupuk

Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
175 gr pinda's, gebakken
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook, gebakken
1 theel zout
200 gr palmsuiker
1 eetl kecap manis
400 ml heet water
2 eetl azijn

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de juhi boven een houtskoolvuurtje totdat deze gaar is geworden. Dan in heet water 5 minuten weken en giet af. Pluk het daarna uit elkaar en zet apart.
Verhit in een pan water en kook of stoom de aardappelen in de schil gaar. Verwijder daarna de schil. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen rondom bruin. Laat de aardappelen afkoelen en snijd deze daarna in plakjes of partjes. Kook de mi gaar. Snijd de kool fijn en snijd de komkommers in dunne plakjes.

Wrijf of maal de lomboks, de knoflook en de pinda's fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en de kecap erdoor. Dan het water toevoegen en roer het tot een gladde saus. Meng dan het azijn erdoor.

Schik alle ingrediënten op een schaal. Schep daarover de pindasaus en bestrooi het met de juhi. Garneer het met de emping en serveer.
Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 50 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083693