Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Rujak (Mi) Juhi - bami met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rujak (Mi) Juhi
bami met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde juhi / cuttlefish / sepia / zeekat
300 gr aardappel
200 gr mi kuning (gele mie)
100 gr kool
2 komkommers (kleine)
water
olie

Taburan:
garnering:
emping/kerupuk

Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
175 gr pinda's, gebakken
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook, gebakken
1 theel zout
200 gr palmsuiker
1 eetl kecap manis
400 ml heet water
2 eetl azijn

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de juhi boven een houtskoolvuurtje totdat deze gaar is geworden. Dan in heet water 5 minuten weken en giet af. Pluk het daarna uit elkaar en zet apart.
Verhit in een pan water en kook of stoom de aardappelen in de schil gaar. Verwijder daarna de schil. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen rondom bruin. Laat de aardappelen afkoelen en snijd deze daarna in plakjes of partjes. Kook de mi gaar. Snijd de kool fijn en snijd de komkommers in dunne plakjes.

Wrijf of maal de lomboks, de knoflook en de pinda's fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en de kecap erdoor. Dan het water toevoegen en roer het tot een gladde saus. Meng dan het azijn erdoor.

Schik alle ingrediënten op een schaal. Schep daarover de pindasaus en bestrooi het met de juhi. Garneer het met de emping en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108141