logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Rujak (Mi) Juhi
bami met pindasaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde juhi / cuttlefish / sepia / zeekat
300 gr aardappel
200 gr mi kuning (gele mie)
100 gr kool
2 komkommers (kleine)
water
olie

Taburan:
garnering:
emping/kerupuk

Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
175 gr pinda's, gebakken
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook, gebakken
1 theel zout
200 gr palmsuiker
1 eetl kecap manis
400 ml heet water
2 eetl azijn

Cara membuat:
bereiding:
Rooster de juhi boven een houtskoolvuurtje totdat deze gaar is geworden. Dan in heet water 5 minuten weken en giet af. Pluk het daarna uit elkaar en zet apart.
Verhit in een pan water en kook of stoom de aardappelen in de schil gaar. Verwijder daarna de schil. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen rondom bruin. Laat de aardappelen afkoelen en snijd deze daarna in plakjes of partjes. Kook de mi gaar. Snijd de kool fijn en snijd de komkommers in dunne plakjes.

Wrijf of maal de lomboks, de knoflook en de pinda's fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en de kecap erdoor. Dan het water toevoegen en roer het tot een gladde saus. Meng dan het azijn erdoor.

Schik alle ingrediënten op een schaal. Schep daarover de pindasaus en bestrooi het met de juhi. Garneer het met de emping en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 164 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44139942