Rujak (Mi) Juhi
bami met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde juhi / cuttlefish / sepia / zeekat
300 gr aardappel
200 gr mi kuning (gele mie)
100 gr kool
2 komkommers (kleine)
water
olie
Taburan:
garnering:
emping/kerupuk
Bahan saus kacang:
ingrediënten pindasaus:
175 gr pinda's, gebakken
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook, gebakken
1 theel zout
200 gr palmsuiker
1 eetl kecap manis
400 ml heet water
2 eetl azijn
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de juhi boven een houtskoolvuurtje totdat deze gaar is geworden. Dan in heet water 5 minuten weken en giet af. Pluk het daarna uit elkaar en zet apart.
Verhit in een pan water en kook of stoom de aardappelen in de schil gaar. Verwijder daarna de schil. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen rondom bruin. Laat de aardappelen afkoelen en snijd deze daarna in plakjes of partjes. Kook de mi gaar. Snijd de kool fijn en snijd de komkommers in dunne plakjes.
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook en de pinda's fijn tot een pasta. Meng dan het zout, de palmsuiker en de kecap erdoor. Dan het water toevoegen en roer het tot een gladde saus. Meng dan het azijn erdoor.
Schik alle ingrediënten op een schaal. Schep daarover de pindasaus en bestrooi het met de juhi. Garneer het met de emping en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Besengek Telor - kruidige eierkoek
- Ayam Tahu Bacem - gebakken kip met tahu
- Dakgangjeong 닭강정 - zoet gebakken kip
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Ayam Rica Rica - kip met chilli saus (heet)
- Khrung Keng Phet Deng - Rode currypasta
- Sambal kacang - Sambal met pinda's
- Shui Zhu - Sichuan gekookt rundvlees
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Babi Tjin
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...