Tempe Kecap Jeruk Limau
tempe met een kecap-limoensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
4 eetl kecap manis
3 limoenen, sap
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 salam blad
1 serai / sereh / citroengras
1 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
150 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in reepjes van 1x3cm. Verhit in een pan voldoende olie en bak de tempe goudbruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lombok in dunne plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de sereh en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan het limoensap erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees
- Tumis Tempe Manis Kacang Panjang - roerbak met tempe en kousenband
- Semur Terung - smoor/stoofpotje van groene aubergine
- Mu Wan - thaise babi kecap
- Samgyupsal Sukju Bokkeum - roerbak van varkensvlees met tauge
- Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis
- Koddok Goreng - krokant gebakken kikkerbilletjes
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Dendeng Bumbu Basa - gebakken stukjes rundvlees
- Ayam Bumbu Petis
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...