logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tempe Kecap Jeruk Limau
tempe met een kecap-limoensaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
4 eetl kecap manis
3 limoenen, sap
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 salam blad
1 serai / sereh / citroengras
1 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
150 ml water
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in reepjes van 1x3cm. Verhit in een pan voldoende olie en bak de tempe goudbruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lombok in dunne plakjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de sereh en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de tempe toe en meng goed. Dan de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan het limoensap erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 64 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176446