Tempe Jamur Tiram
pittige gebakken tempe met oesterzwammen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
75 gr oesterzwammen
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 kemiri noten
1/2 theel trassi
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
3 rode lomboks
2 groene lomboks
1 groene tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes en de oesterzwammen in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een grove pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tempe en de oesterzwammen toe en bak deze zacht. Dan het zout, de peper, de plamsuiker en het water toevoegen en meng alles goed. Het geheel zachtjes voor een paar minuten laten sudderen totdat alle kruiden goed zijn ingetrokken.