logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rendang Ikan Asap
pittige rendang van gerookte vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 gerookte pijlstaartrog
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 2 kokosnoten)
800 ml dunne kokosmelk (encer)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
15 rode lomboks
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten
2 1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de lengkuas, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut en het zout en breng het al roerend aan de kook.
Dan de vis toevoegen en kook het op laag vuur halfgaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 456 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421635