banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Rendang Ikan Asap
pittige rendang van gerookte vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 gerookte pijlstaartrog
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 2 kokosnoten)
800 ml dunne kokosmelk (encer)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
15 rode lomboks
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten
2 1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de lengkuas, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut en het zout en breng het al roerend aan de kook.
Dan de vis toevoegen en kook het op laag vuur halfgaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 211 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39540339