Rendang Ikan Asap
pittige rendang van gerookte vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 gerookte pijlstaartrog
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 2 kokosnoten)
800 ml dunne kokosmelk (encer)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout
Haluskan:
bumbu:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
15 rode lomboks
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten
2 1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de lengkuas, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut en het zout en breng het al roerend aan de kook.
Dan de vis toevoegen en kook het op laag vuur halfgaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Laksa Jepara - laksa op de wijze zoals in Jepara
- Sawi Putih Tumis Jamur - roerbak van paksoy met oesterzwammen
- Tumis Tauge Lombok
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Sie Reboh - gestoofd gekruid rundvlees uit Aceh
- Escabeche Lapu Lapu - gebakken vis in zoetzure saus
- Ayam Besengek
- Sawi Putih Cah Tahu Kuning - gestoofde kool met tahu
- Nasi Goreng 2
- Udang besar panggang
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...