Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Ikan Asap
pittige rendang van gerookte vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 gerookte pijlstaartrog
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 2 kokosnoten)
800 ml dunne kokosmelk (encer)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl zout

Haluskan:
bumbu:
15 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
15 rode lomboks
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten
2 1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de dunne kokosmelk samen met de bumbu, de lengkuas, de serai, het kunyit blad, de jeruk purut en het zout en breng het al roerend aan de kook.
Dan de vis toevoegen en kook het op laag vuur halfgaar. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en kook het al roerend verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 204 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935070