Meerval met gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr meerval
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan de vis toe. Stoof de vis in 30 minuten gaar. De saus moet dan droog en donker zijn
ingrediënten:
500 gr meerval
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan de vis toe. Stoof de vis in 30 minuten gaar. De saus moet dan droog en donker zijn