zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Perkedel Kentang - gekruide aardappel koekjes/balletjes
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Tumis Daging Saus Tiram - rundvlees in oestersaus
- Daging Tumis Bumbu Tomat - rundvlees in een rode saus van tomaat
- Sateh babi 5 - Saté van varkensvlees
- Sambal Badjak
- Sayur Bakso Sawi Pahit - gestoofde groenten met gehaktballetjes
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Sambal goreng kentang kering
Rendang ikan Iele - Meerval met gekruide saus


Rendang ikan Iele
Meerval met gekruide saus
Meerval met gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr meerval
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan de vis toe. Stoof de vis in 30 minuten gaar. De saus moet dan droog en donker zijn
ingrediënten:
500 gr meerval
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan de vis toe. Stoof de vis in 30 minuten gaar. De saus moet dan droog en donker zijn
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.