logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rendang ikan Iele
Meerval met gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr meerval
1 serehstengel, gekneusd
1000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos

Cara Membuat:
Bereiding:
Snijd de vis in moten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Kook dit totdat de olie bovenkomt drijven en voeg dan de vis toe. Stoof de vis in 30 minuten gaar. De saus moet dan droog en donker zijn

Add comment

Submit

who is online

We have 120 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392271