Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Rendang Udang - rendang van garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Udang
rendang van garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr grote garnalen / tiger prawns
1500 ml kokosmelk (van 2 kokosnoten)
2 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
8 jeruk purut blaadjes
1 cm asam kandis
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
4 cm jahe
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop maak laat de staart zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, het kunyit blad, het zout en de jeruk purut en breng al roerend aan de kook. Roer totdat de saus indikt en de olie vrijkomt.
Voeg dan de asam kandis en de garnalen toe en roer totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42429851