Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Rendang Udang - rendang van garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Udang
rendang van garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr grote garnalen / tiger prawns
1500 ml kokosmelk (van 2 kokosnoten)
2 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
8 jeruk purut blaadjes
1 cm asam kandis
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
4 cm jahe
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop maak laat de staart zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, het kunyit blad, het zout en de jeruk purut en breng al roerend aan de kook. Roer totdat de saus indikt en de olie vrijkomt.
Voeg dan de asam kandis en de garnalen toe en roer totdat het vocht is verdampt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029727