rendang van garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr grote garnalen / tiger prawns
1500 ml kokosmelk (van 2 kokosnoten)
2 serai/sereh/citroengras
1 kunyit blad
8 jeruk purut blaadjes
1 cm asam kandis
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm lengkuas/laos
4 cm jahe
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop maak laat de staart zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, het kunyit blad, het zout en de jeruk purut en breng al roerend aan de kook. Roer totdat de saus indikt en de olie vrijkomt.
Voeg dan de asam kandis en de garnalen toe en roer totdat het vocht is verdampt. Serveer.