zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam ungkep - in kokosmelk gestoofde kip
- Gulai Ayam Lemak - gekruide gestoofde kip in romige saus
- Semur Daging Jawa - smoor van rundvlees uit Java
- Bebaris Tiga - gefrituurde gehaktballetjes
- Ayam Panggang Sumatra - geroosterde gekruide kip
- Sateh pusut bebek - Saté van eendenfilet
- Tahu kuning - geel gestoofde tahu
- Lado tempoyak - Sambal van durian
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Sambal Parado
Sayur Gudek - sajoer van koolraap


Sayur Gudek
sajoer van koolraap
sajoer van koolraap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kg koolraap in blokjes gesneden
300 ml water
2 bouillonblokjes
2 eetl olie
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngemaakt
1 theel ketoembar
1/2 theel djinten
1 theelepel laos
2 salamblaadjes
1 lombok (Spaanse peper), fijngesneden
zout naar smaak
1 1/2 cm santen (blok)
Cara Membuat:
bereiding:
De stukjes koolraap opzetten in het water en met de bouillonblokjes half gaar koken. De sjalotten, de knoflook en kruiden in olie heel licht fruiten. Dan de groente met kooknat en de salambladeren bij de kruiden voegen. Tenslotte de santen door de sayur roeren en het gerecht verder gaar stoven.
ingrediënten:
1/2 kg koolraap in blokjes gesneden
300 ml water
2 bouillonblokjes
2 eetl olie
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngemaakt
1 theel ketoembar
1/2 theel djinten
1 theelepel laos
2 salamblaadjes
1 lombok (Spaanse peper), fijngesneden
zout naar smaak
1 1/2 cm santen (blok)
Cara Membuat:
bereiding:
De stukjes koolraap opzetten in het water en met de bouillonblokjes half gaar koken. De sjalotten, de knoflook en kruiden in olie heel licht fruiten. Dan de groente met kooknat en de salambladeren bij de kruiden voegen. Tenslotte de santen door de sayur roeren en het gerecht verder gaar stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.