banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon 2 Comments
Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Gori
gekruide gestoofde nangka met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka / jackfruit
150 gr borstlap
1000 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 theel peper
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukken van 2 cm. Snij het vlees in stukjes en de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze vrijwel gaar. Dan de nangka toevoegen en kook deze halfgaar.
Dan de lomboks, de salam, de laos en de bumbu toevoegen en kook dit voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook op laag vuur het geheel verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    · 2 years ago
    Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
    • This commment is unpublished.
      KokkieBlanda · 2 years ago
      is het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39985041