logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Gori
gekruide gestoofde nangka met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka / jackfruit
150 gr borstlap
1000 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 theel peper
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukken van 2 cm. Snij het vlees in stukjes en de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze vrijwel gaar. Dan de nangka toevoegen en kook deze halfgaar.
Dan de lomboks, de salam, de laos en de bumbu toevoegen en kook dit voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook op laag vuur het geheel verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 94 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160906