banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 2 Comments
Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Gori
gekruide gestoofde nangka met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka / jackfruit
150 gr borstlap
1000 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 theel peper
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukken van 2 cm. Snij het vlees in stukjes en de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze vrijwel gaar. Dan de nangka toevoegen en kook deze halfgaar.
Dan de lomboks, de salam, de laos en de bumbu toevoegen en kook dit voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook op laag vuur het geheel verder gaar. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    · 2 years ago
    Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
    • This commment is unpublished.
      KokkieBlanda · 2 years ago
      is het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40674895