Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 66 niet laden
2 Comments
Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Gori
gekruide gestoofde nangka met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka / jackfruit
150 gr borstlap
1000 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 theel peper
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukken van 2 cm. Snij het vlees in stukjes en de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze vrijwel gaar. Dan de nangka toevoegen en kook deze halfgaar.
Dan de lomboks, de salam, de laos en de bumbu toevoegen en kook dit voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook op laag vuur het geheel verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
People in conversation:
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    · 3 years ago
    Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
  • This commment is unpublished.
    KokkieBlanda · 3 years ago
    is het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!

who is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936539