Sayur Gori
gekruide gestoofde nangka met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr nangka / jackfruit
150 gr borstlap
1000 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks
2 salam blad
3 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 theel peper
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten
1 theel ketumbar, geroosterd
1 theel terasi/trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukken van 2 cm. Snij het vlees in stukjes en de lomboks in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze vrijwel gaar. Dan de nangka toevoegen en kook deze halfgaar.
Dan de lomboks, de salam, de laos en de bumbu toevoegen en kook dit voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook op laag vuur het geheel verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Rica Rica Pedas Kemangi - zeer pittige kip met kemangi
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Itik Panggang - kruidig gebakken/gegrilde eend
- Telur Tersembunyi - Verborgen ei
- Sayur dajak
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Base Gede - basis boemboe voor Balinese gerechten
- Lenko-Lenko - gemende groenten met saus
- Ayam Kukus Bombay - gestoomde kip met ui
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...