Daging Masak Kemangi
gestoofd rundvlees met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr schenkel
2 groene tomaten
5 rode rawits
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel peper
1000 ml water
1 bosuitje
4 takjes kemangi (citroen basilicum)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en hak de tomaten fijn en snijd de bosui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de tomaten en de rawits toe en bak deze zacht. Dan het zout, de palmsuiker, de peper en het water toevoegen en bring het geheel aan de kook en kook het geheel daarna zachtjes gaar. Voeg de kemangi en de bosui 5 minuten voor het einde toe.