groenten met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
1/4 blok tempe
100 gr tauge
250 gr kouseband
1/4 komkommer
1 wortel
2 sjalotten
2 teentjes knolflook
1/2 theel zout
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Snijd de kouseband in stukjes van 3 cm lengte, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes, de wortel julienne. Halveer de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
Blancheer de kouseband en de tauge afzonderlijk in heet water en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de kecap en bak dit voor 5 minuten. Besprenkel het dan met de kecap en serveer.
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
1/4 blok tempe
100 gr tauge
250 gr kouseband
1/4 komkommer
1 wortel
2 sjalotten
2 teentjes knolflook
1/2 theel zout
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Snijd de kouseband in stukjes van 3 cm lengte, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes, de wortel julienne. Halveer de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
Blancheer de kouseband en de tauge afzonderlijk in heet water en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de kecap en bak dit voor 5 minuten. Besprenkel het dan met de kecap en serveer.