roerbak van aubergine en eitjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aubergine
30 kwarteleitjes, gekookt
2 salam blad
1 tomaat
1 eetl palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 cm lengkuas/laos
4 rode lomboks
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukjes van 2 cm. Pel de kwarteleitjes. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de aubergine zacht en halfgaar en zet apart. Verhit in een pan de olie en bak de eitjes rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de palmsuiker toe en bak het zacht en meng goed.
Dan de eitjes en de aubergine toevoegen en bak het al voorzichtig roerend het verder gaar. Serveer.