Tumis Terung Telur
roerbak van aubergine en eitjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aubergine
30 kwarteleitjes, gekookt
2 salam blad
1 tomaat
1 eetl palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 cm lengkuas/laos
4 rode lomboks
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukjes van 2 cm. Pel de kwarteleitjes. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de aubergine zacht en halfgaar en zet apart. Verhit in een pan de olie en bak de eitjes rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de palmsuiker toe en bak het zacht en meng goed.
Dan de eitjes en de aubergine toevoegen en bak het al voorzichtig roerend het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Kembung Rica-Rica - makreel in zoetzure saus
- Sambal Goreng Ati Ayam - kippelevertjes met petehbonen
- Nasi Goreng Peteh - gebakken rijst met peteh
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Daging Masak Hitam Jambi - rundvlees in donkere saus uit Jambi
- Sayur menir - Sajoer van spinazie met rijst
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Gulai Asin - gestoofde vis in pittige kokosmelksaus
- Ikan Duduh
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...