Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Tumis Terung Bersantan - gebakken aubergine met gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tumis Terung Bersantan
gebakken aubergine met gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 lange dunne paarse aubergine (400 gr)
1 teentjes knoflook
1 theel zout
150 ml water
5 sjalotjes
4 rode lomboks
2 eetl ebi, geweekt en gehakt
1 eetl saus sambal
2 tomaten
2 eieren
200 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en dan in stukjes van 7 cm. Klop de eieren op.
Meng de aubergines met de knoflook, het zout en het water en laat dit tenminste 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en bak de aubergine daarna goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de lomboks en de ebi voor 5 minuten. Voeg dan de saus sambal, de tomaten en de eieren toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Giet de saus over de aubergine en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257167