banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 8 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Miang Kai - kipfilet op slablaadjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Miang Kai
kipfilet op slablaadjes
Ingrediënten:
400 gram koude kipfilet
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
11 cm gember (jahe/djahé)
11 sjalotten
5 Thaise pepertjes of anders rawits
2 limoenen
55 gr zoute pinda's
1 krop ijsbergsla

Bereiding:
Snijd het vlees zeer fijn en bijna tot gehakt. Meng de vissaus, de gula jawa en het limoensap goed door het vlees en laat dit 30 minuten marineren.
Snijd de gember, de sjalotten en de limoenen in erg kleine blokjes en de rawits in ringetjes. Snijd de sla in vierkanten (minimaal 5x5). Knijp het vocht uit het vlees en pocheer in vlees in het opgevangen vocht voor 2-3 minuten. Vorm als het vlees is afgekoeld balletjes van het vlees. Doe de stukjes gember, sjalotten, rawits, limoen en pinda's in aparte kommetjes.
Serveer als volgt: neem een slablaadjes, leg daarop een vleesballetje en bestrooi het met wat gember, of rawits of pinda's e.d. vouw vervolgens het blaadjes dicht.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39518036