logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Miang Kai
kipfilet op slablaadjes
Ingrediënten:
400 gram koude kipfilet
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
11 cm gember (jahe/djahé)
11 sjalotten
5 Thaise pepertjes of anders rawits
2 limoenen
55 gr zoute pinda's
1 krop ijsbergsla

Bereiding:
Snijd het vlees zeer fijn en bijna tot gehakt. Meng de vissaus, de gula jawa en het limoensap goed door het vlees en laat dit 30 minuten marineren.
Snijd de gember, de sjalotten en de limoenen in erg kleine blokjes en de rawits in ringetjes. Snijd de sla in vierkanten (minimaal 5x5). Knijp het vocht uit het vlees en pocheer in vlees in het opgevangen vocht voor 2-3 minuten. Vorm als het vlees is afgekoeld balletjes van het vlees. Doe de stukjes gember, sjalotten, rawits, limoen en pinda's in aparte kommetjes.
Serveer als volgt: neem een slablaadjes, leg daarop een vleesballetje en bestrooi het met wat gember, of rawits of pinda's e.d. vouw vervolgens het blaadjes dicht.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176549