kipfilet op slablaadjes
Ingrediënten:
400 gram koude kipfilet
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
11 cm gember (jahe/djahé)
11 sjalotten
5 Thaise pepertjes of anders rawits
2 limoenen
55 gr zoute pinda's
1 krop ijsbergsla
Bereiding:
Snijd het vlees zeer fijn en bijna tot gehakt. Meng de vissaus, de gula jawa en het limoensap goed door het vlees en laat dit 30 minuten marineren.
Snijd de gember, de sjalotten en de limoenen in erg kleine blokjes en de rawits in ringetjes. Snijd de sla in vierkanten (minimaal 5x5). Knijp het vocht uit het vlees en pocheer in vlees in het opgevangen vocht voor 2-3 minuten. Vorm als het vlees is afgekoeld balletjes van het vlees. Doe de stukjes gember, sjalotten, rawits, limoen en pinda's in aparte kommetjes.
Serveer als volgt: neem een slablaadjes, leg daarop een vleesballetje en bestrooi het met wat gember, of rawits of pinda's e.d. vouw vervolgens het blaadjes dicht.
400 gram koude kipfilet
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl limoensap
2 eetl gula jawa (palmsuiker)
11 cm gember (jahe/djahé)
11 sjalotten
5 Thaise pepertjes of anders rawits
2 limoenen
55 gr zoute pinda's
1 krop ijsbergsla
Bereiding:
Snijd het vlees zeer fijn en bijna tot gehakt. Meng de vissaus, de gula jawa en het limoensap goed door het vlees en laat dit 30 minuten marineren.
Snijd de gember, de sjalotten en de limoenen in erg kleine blokjes en de rawits in ringetjes. Snijd de sla in vierkanten (minimaal 5x5). Knijp het vocht uit het vlees en pocheer in vlees in het opgevangen vocht voor 2-3 minuten. Vorm als het vlees is afgekoeld balletjes van het vlees. Doe de stukjes gember, sjalotten, rawits, limoen en pinda's in aparte kommetjes.
Serveer als volgt: neem een slablaadjes, leg daarop een vleesballetje en bestrooi het met wat gember, of rawits of pinda's e.d. vouw vervolgens het blaadjes dicht.