Tumisan Sayur
groenten met tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
1/4 blok tempe
100 gr tauge
250 gr kouseband
1/4 komkommer
1 wortel
2 sjalotten
2 teentjes knolflook
1/2 theel zout
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu en de tempe in blokjes. Snijd de kouseband in stukjes van 3 cm lengte, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes, de wortel julienne. Halveer de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
Blancheer de kouseband en de tauge afzonderlijk in heet water en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan de overige ingrediënten toe behalve de kecap en bak dit voor 5 minuten. Besprenkel het dan met de kecap en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Hati Ayam 2 - Gekruide kippenlevertjes
- Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus
- Tabu - Worstjes van paardenvlees
- Sate Kambing Tegal - lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Sambal Kecap
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Acar Biet - atjar
- Luang senunu - Geroosterde vis in bananenblad
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...