Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Udang sayur

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Udang sayur

Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr garnalen
1 pompoen (labu siam)
225 ml kokosmelk
200 ml water
2 salambladeren
1 serehstengel, gekneusd
zout naar smaak
peper naar smaak
kokend water
olie

Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
2 uien
4 lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en ontdoe deze van het zwarte darmkanaal. Schil vervolgens de labu siam en snijd deze in kleine stukjes. Blancheer de stukjes in kokend water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de labu siam, de garnalen en het water toe en stoof de labu vrijwel gaar. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en nog even laten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252010