zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
- Humba - Buikspek met kruidige saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Tahu kuning - geel gestoofde tahu
- Nasu Wolio - vis met gekruide kokosmelk
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Semur Daging Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
Udang sayur


Udang sayur
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr garnalen
1 pompoen (labu siam)
225 ml kokosmelk
200 ml water
2 salambladeren
1 serehstengel, gekneusd
zout naar smaak
peper naar smaak
kokend water
olie
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
2 uien
4 lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en ontdoe deze van het zwarte darmkanaal. Schil vervolgens de labu siam en snijd deze in kleine stukjes. Blancheer de stukjes in kokend water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de labu siam, de garnalen en het water toe en stoof de labu vrijwel gaar. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en nog even laten sudderen.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr garnalen
1 pompoen (labu siam)
225 ml kokosmelk
200 ml water
2 salambladeren
1 serehstengel, gekneusd
zout naar smaak
peper naar smaak
kokend water
olie
Haluskan;
boemboe:
6 sjalotten
2 uien
4 lomboks
3 cm laos
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en ontdoe deze van het zwarte darmkanaal. Schil vervolgens de labu siam en snijd deze in kleine stukjes. Blancheer de stukjes in kokend water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de labu siam, de garnalen en het water toe en stoof de labu vrijwel gaar. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en nog even laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.