logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rendang Itik
rendang van eend

Bahan-bahan:
ingrediënten;
1 eend
1000 ml kokosmelk
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
300 gr serundeng
5 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
10 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm jahe
4 kemiri noten
1/2 nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 14 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de eend toe en bak dit mee voor 5 minuten. Dan de kokosmelk, het kunyit blad en de jeruk purut blaadje toevoegen en kook het verder gaar.
Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Voeg dan de serundeng toe en meng goed. Kook op laag vuur verder totdat het vocht volledig is verdampt (5-6 uur). Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 180 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397784