Rendang Itik
rendang van eend
Bahan-bahan:
ingrediënten;
1 eend
1000 ml kokosmelk
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
300 gr serundeng
5 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
10 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm jahe
4 kemiri noten
1/2 nootmuskaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 14 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de eend toe en bak dit mee voor 5 minuten. Dan de kokosmelk, het kunyit blad en de jeruk purut blaadje toevoegen en kook het verder gaar.
Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Voeg dan de serundeng toe en meng goed. Kook op laag vuur verder totdat het vocht volledig is verdampt (5-6 uur). Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bundu Daging - gestoofd rundvlees
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Acar Benig - atjar
- Singkong kuwa ebi - cassaveblad
- Kaki ayam goreng sedip - gebakken kippepootjes
- Pallu Camba Makasar - zoet gebakken kip met aardappel
- Acar Buncis - atjar van sperziebonen
- Jantung Ayam Masak Kecap - kip met kecapsaus
- Dendeng Hati - lever
- Tumis Teri Tawar - roerbak van tempe met ansjovis
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...