Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Rendang Itik - rendang van eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Rendang Itik
rendang van eend

Bahan-bahan:
ingrediënten;
1 eend
1000 ml kokosmelk
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
300 gr serundeng
5 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
10 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 cm jahe
4 kemiri noten
1/2 nootmuskaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 14 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu en de lomboks voor 5 minuten. Voeg dan de eend toe en bak dit mee voor 5 minuten. Dan de kokosmelk, het kunyit blad en de jeruk purut blaadje toevoegen en kook het verder gaar.
Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Voeg dan de serundeng toe en meng goed. Kook op laag vuur verder totdat het vocht volledig is verdampt (5-6 uur). Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41935070