zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- kerrierijst met ei
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Sambal trasi - Sambal met trasi
- Rawon Bebek - donkere vleessoep met eend
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Filipijnse nasi goreng
- Kai Look Kui - pittige eieren
- Gai Haw Bai Toey - gebakken kip in pandanusbladeren
- Ayam Opor Parahyangan - Kipfilet met kruidige kokosmelksaus
- Dodol Kacang
Rendang Jeroan Ayam - Rendang van kip resten


Rendang Jeroan Ayam
Rendang van kip resten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
200 gr aardappelen
12 delen kipafval (lever, maag e.d.)
2 kandis
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 kunyit blad
2 cm laos
1500 ml santen
Haluskan:
Bumbu:
7 rode loboks
13 rode sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm kunyit
5 cm jahe
1,5 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de santen en voeg de bumbu, de laos, het kunyit blad, de
sereh, de kandis en de jeruk purut toe en kook dit zachtjes totdat de saus begint in te dikken. Dan de kip toevoegen en de aardappellen
toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat alles gaar is, de saus is ingedikt en bruin wordt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.