Rendang Jeroan Ayam
Rendang van kip resten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
200 gr aardappelen
12 delen kipafval (lever, maag e.d.)
2 kandis
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 kunyit blad
2 cm laos
1500 ml santen
Haluskan:
Bumbu:
7 rode loboks
13 rode sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm kunyit
5 cm jahe
1,5 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de santen en voeg de bumbu, de laos, het kunyit blad, de
sereh, de kandis en de jeruk purut toe en kook dit zachtjes totdat de saus begint in te dikken. Dan de kip toevoegen en de aardappellen
toevoegen en het geheel zachtjes laten koken totdat alles gaar is, de saus is ingedikt en bruin wordt.