gesneden varkensoortjes
ingrediënten:
200 gr varkensoren
2 theel kaneel
1 tsp zout
75 gr palmsuiker
2 eetl kecap asin
1 eetl kecap manis
12 koriander blaadjes
400 ml water
ingrediënten saus:
5 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 theel suiker
2 theel zout
2 eetl azijn
bereiding:
Maak je oortjes schoon en verwijder elk haartje. Snijd de oortjes in 4 cm lange dunne reepjes. Verhit in een pan het water met het zout, de kecaps en de palmsuiker. Voeg de kaneel toe als de palmsuiker en het zout zijn opgelost. Dan de oortjes toevoegen en dit zachtjes voor 90 minuten laten sudderen en laats dit uitlekken.
Wrijf of maal de rawits en de knoflook grof en meng dit met de overige ingrediënten. Giet dit over de oortjes en garneer dit met gehakte korianderblaadjes.