Kerang Bumbu Rujak
gekruide gestoofde schelpdieren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kerang darah / Tegillarca granosa / kokkels of mosselen
500 ml kokosmelk ( van 1/2 kokosnoot)
1 asam jawa
5 jeruk purut
3 eetl geraspte kokos
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel ketumbar
3 cm kencur
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak eerst de kerang goed schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kerang, de bumbu, de asam jawa, de jeruk purut en kook de kerang zachtjes gaar.
Meng dan de kokos erdoor en roer totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Manis - pittig gebakken rundvlees
- Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Baronang Bakar - Gebakken ikan baronang
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
- Tahu Rujak- tahoe roedjak
- Gulai Taoco Nangka Muda - in kokosmelk gestoofde nangka met taoco
- Cah Topacai - pittig gestoofd met rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...