logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kerang Bumbu Rujak
gekruide gestoofde schelpdieren

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kerang darah / Tegillarca granosa / kokkels of mosselen
500 ml kokosmelk ( van 1/2 kokosnoot)
1 asam jawa
5 jeruk purut
3 eetl geraspte kokos

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
1 theel ketumbar
3 cm kencur
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak eerst de kerang goed schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de kerang, de bumbu, de asam jawa, de jeruk purut en kook de kerang zachtjes gaar.
Meng dan de kokos erdoor en roer totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 34 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176691