kruidig gestoofde mosselen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr mosselen / venusschelpen (zonder schaal)
1000 ml water
3 cm jahe
2 salam blaadjes
2 jeruk purut blaadjes
3 groene lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
3 cm kunyit
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de mosselen en de jahe en kook de mosselen gaar. Schep deze daarna uit de pan en zet opzij. Snijd de lomboks in rungen en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Vervolgens de mosselen toevoegen en meng alles goed. Dan het zout, de peper, de palmsuiker en het water toevoegen en stoof het geheel verder zachtjes gaar.