Ikan Basa Masak Bali
Basa visfilet in een balinse saus
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
4 ikan basa visfilet (500 gr stevige witte visfilet)
4 jeruk purut blaadjes
1 serehstengel, gekneusd
1 eetl kecap manis
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 rode rawits
1 theel trasi
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak de boemboe voor 2 minutens. Voeg dan de jeruk purut blaadjes en de sereh toe en laat di even staan. Verhit in een wok/wadjan de overige olie en bak de vis halfgaar. Voeg dan de boemboe, het water en de kecap toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de vis gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Udang Bakar Jimbaran - geroosterde garnalen uit Bali
- Udang cuka
- Godogan buntut sapi - Gestoofde ossenstaart
- Cumi Balado dengan Paprika - gestoofde inktvis in saus
- Kabata
- Sayur lombok - pittige sajoer met tahu, tempe en vlees
- Ikan Panggang Rica-Rica - geroosterde vis in een pittige rode saus
- Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip
- Pallu Butu - kolak uit Makasar
- Gedang Mekuah 2 - Jonge papaya in kruidige saus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...