Gamja Jorim 감자조림
gebakken pittige aardappelen
Ingrediënten:
2 middelgrote aardappelen
1 sjalot
7 teentjes knoflook
3 eetl kecap
1 eetl palmsuiker
1 eetl Mul Yeot (anders honing)
1 theel Gochugaru (rode peper vlokken)
2 theel sesam zaad
½ theel peper
125 ml water
2 eetl olie
water
Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en leg deze voor 15 minuten in water. Giet af en dep droog. Snijd de sjalot fijn en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen voor 3 minuten. Voeg dan de sjalo toe en bak het verder voor 2 minuten. Meng de kecap met de knoflook, palmsuiker, mul yeot, de gochugaru, de peper en het water en giet dit bij de aardappelen. Laat het geheel 10 minuten sudderen totdat alles gaar is en de saus is ingedikt. Strooi het sesam zaad erover en serveer.