banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Semur Andilan Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Andilan Betawi
smoor van rundvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees / buffel (schenkel)
3 sjalotjes
3 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm kaneel
5 kruidnagels, geplet
1/2 bunga pala / foelie
5 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 tomaat
1 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1/2 eetl ketumbar
2 cm jahe
1/8 theel jinten

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes fijn en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de salam, de sereh, de kaneel, de kruidnagels en de foelie voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Vervolgens de tomaten en het water beetjes bij beetje toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Strooi de bawang goereng erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40558924