logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Andilan Betawi
smoor van rundvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees / buffel (schenkel)
3 sjalotjes
3 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm kaneel
5 kruidnagels, geplet
1/2 bunga pala / foelie
5 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 tomaat
1 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1/2 eetl ketumbar
2 cm jahe
1/8 theel jinten

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes fijn en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de salam, de sereh, de kaneel, de kruidnagels en de foelie voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Vervolgens de tomaten en het water beetjes bij beetje toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Strooi de bawang goereng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 107 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176025