banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Semur Andilan Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Semur Andilan Betawi
smoor van rundvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees / buffel (schenkel)
3 sjalotjes
3 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm kaneel
5 kruidnagels, geplet
1/2 bunga pala / foelie
5 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 tomaat
1 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 kemiri noten
1/2 eetl ketumbar
2 cm jahe
1/8 theel jinten

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes fijn en de tomaat in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de salam, de sereh, de kaneel, de kruidnagels en de foelie voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit totdat het van kleur verandert. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Vervolgens de tomaten en het water beetjes bij beetje toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Strooi de bawang goereng erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38890057