zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Ma Hur - gevulde sinaasappel
- Krengsengan Sandung Lamur - gekruid gestoofd rundvlees
- Perkedel Daging Kentang - Aardappelkoekjes met rundvlees
- Cager telur - gefrituurde eieren
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Gaeng Ped Gai - gekruide kip
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Empal pedis - droogggebakken vlees
Ikan Mentega - baarsfilet met ketjap-botersaus


Ikan Mentega
baarsfilet met ketjap-botersaus
baarsfilet met ketjap-botersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 baarsfilet
100 gr boter
350 ml ketjap manis
2 sjalotten
1 ei
1 eetl aardappelmeel
zout naar smaak
peper naar smaak
scheutje witte wijn
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 bosje lente-uitjes
olie
Cara mambuat:
Bereiding:
Bestrooi de filets met zout en peper. Klop het ei op en wrijf de filets hiermee samen met het aardappelmeel in. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de filets in 6 minuten krokant.
Snijd ondertussen de sjalotten, de knoflook, de lomob en de lente-uitjes fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lombok voor 3 minuten. Dan de ketjap en de wijn toevoegen. Leng het aardappelmeel met een beetje water en bind hiermee de saus. Schep de saus over de vis.
ingrediënten:
4 baarsfilet
100 gr boter
350 ml ketjap manis
2 sjalotten
1 ei
1 eetl aardappelmeel
zout naar smaak
peper naar smaak
scheutje witte wijn
5 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 bosje lente-uitjes
olie
Cara mambuat:
Bereiding:
Bestrooi de filets met zout en peper. Klop het ei op en wrijf de filets hiermee samen met het aardappelmeel in. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de filets in 6 minuten krokant.
Snijd ondertussen de sjalotten, de knoflook, de lomob en de lente-uitjes fijn. Verhit in een wok/wadjan de boter en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de lombok voor 3 minuten. Dan de ketjap en de wijn toevoegen. Leng het aardappelmeel met een beetje water en bind hiermee de saus. Schep de saus over de vis.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.