Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg. platvis (tong of schol)
3 gesnipperde sjalotten
2 eet ketjap manis
2 eet rijstwijn
zout naar smaak
2 eieren
3 eetl maïzena
1/2 ananas (of 1 klein blikje ananasblokjes)
200 ml. olie
1 eetl gula jawa
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en snijd de vissen in stukken. Leg de vissen in een kom en bestrooi de stukken vis met de sjalotten. Maak een marinade van de ketjap, de rijstwijn en zout naar smaak en marineer de vis hierin.
Klop de eieren los en meng dit met de maïzena en wat zout. Snijd de ananas in blokjes. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak hierin de stukken vis bruin en gaar die eerst door het eierbeslag zijn gehaald.
Roer de gula jawa door het ananassap en de rest van het eiermengsel en breng dit aan de kook zodat er een sausje gevormd wordt. Giet de saus over de gebakken vis.