logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gangan udang
in kokosmelk gestoofde garnalen

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr garnalen
1 tomaat
1 sereh
2 jeruk purut blaadjes
1 salam blad
250 ml santen asli
1 eetl olie
 
Haluskan:
Bumbu:
2 lomboks
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 theel trasi
1 cm jahe
2 cm laos
2 cm kunyit
zout en peper naar smaak
 
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaat in dunne plakjes en pel de garnalen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 2 minuten samen met de sereh, de salam en de jeruk purut. Voeg dan de tomaat, de santen en de garnalen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat alles gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 143 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151326