Gangan Daun Mengkudu
Red snapper in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper
100 gr mengkudu/bentis blad
4 cm laos, gekneusd
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 theel palmsuiker
100 gr gerapste kokos
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
2 theel ketumbar
1 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het bentis blad in dunne reepjes en kook deze voor 30 minuten in kokend water en laat deze daarna afkoelen. Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en wrijf of stamp het daarna fijn. Snijd de vis in moten.
Verhit in een wok de santen en meng daardoor de boemboe en de suiker en voeg de laos toe. Als de kokosmelk kookt voeg dan het bentis blad, de vis, de kokos en het zout toe en laat het zachtjes 30 minuten sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Sambal kecap 2 - Sambal met ketjap
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Koloke - gebakken stukjes kip in een zoetzure saus met ananas
- Mapo Tofu - 麻婆豆腐 - tahu gestoofd in een aromatische en pittige saus
- Semur Andilan Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
- Baeba - Gestoomde kokoscake met suikerstroop
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Sayur Bening Bayam - gestoofde spinazie met bakso
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...