Red snapper in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper
100 gr mengkudu/bentis blad
4 cm laos, gekneusd
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 theel palmsuiker
100 gr gerapste kokos
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
2 theel ketumbar
1 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het bentis blad in dunne reepjes en kook deze voor 30 minuten in kokend water en laat deze daarna afkoelen. Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en wrijf of stamp het daarna fijn. Snijd de vis in moten.
Verhit in een wok de santen en meng daardoor de boemboe en de suiker en voeg de laos toe. Als de kokosmelk kookt voeg dan het bentis blad, de vis, de kokos en het zout toe en laat het zachtjes 30 minuten sudderen.