logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Gangan Daun Mengkudu
Red snapper in gekruide kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper
100 gr mengkudu/bentis blad
4 cm laos, gekneusd
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 theel palmsuiker
100 gr gerapste kokos
zout naar smaak
water

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
2 theel ketumbar
1 theel trasi

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het bentis blad in dunne reepjes en kook deze voor 30 minuten in kokend water en laat deze daarna afkoelen. Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en wrijf of stamp het daarna fijn. Snijd de vis in moten.
Verhit in een wok de santen en meng daardoor de boemboe en de suiker en voeg de laos toe. Als de kokosmelk kookt voeg dan het bentis blad, de vis, de kokos en het zout toe en laat het zachtjes 30 minuten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140054