Gangan Daun Mengkudu
Red snapper in gekruide kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 red snapper
100 gr mengkudu/bentis blad
4 cm laos, gekneusd
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
1 theel palmsuiker
100 gr gerapste kokos
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
2 theel ketumbar
1 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het bentis blad in dunne reepjes en kook deze voor 30 minuten in kokend water en laat deze daarna afkoelen. Rooster de kokos in een droge koekepan goudbruin en wrijf of stamp het daarna fijn. Snijd de vis in moten.
Verhit in een wok de santen en meng daardoor de boemboe en de suiker en voeg de laos toe. Als de kokosmelk kookt voeg dan het bentis blad, de vis, de kokos en het zout toe en laat het zachtjes 30 minuten sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Abon Tongkol Pedas - drooggebakken pittige tonijn
- Kincuk ayam - Gestoofde kip met zure stervrucht
- Daging Bawang - rundvlees met sjalotjes en chinese bieslook
- Teh Djahé Panas
- Daging Cabai Daun Ketumbar - pittig rundvlees met koriander
- Urutan Celeng - Balinese worstjes
- Lu sun Niu Rou Si - asperges met reepjes rundvlees
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Golie Kodja - gebakken gekruid rundvlees in kokosmelk
- Cah Ayam Tauco Kecap - gestoofde kip met kecap en tauco
Recente Reacties
Rendang - rendang van rundvlees
5 hours agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
2 weeks agoKan het ook met kippen blokjes