zoeken
Recente reacties

Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.





Laatst gelezen
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Hobak Mandu - dumplings met courgette
- Acar ketimoen - atjar van komkommer
- Iga bakar madu lemon - gegrilde lamsrack met honing-citroen marinade
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Soto Kambing - lamsvleessoep
- Rica Bebek - smoor van eend in gekruide saus
- Ayam Pangupa - kruidige geroosterde kip
Pindang Tetel - rundvleessoep uit Probolinggo


Pindang Tetel
rundvleessoep uit Probolinggo
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
200 gr borstlap (rund)
2500 ml water
2 cm laos
1 salam blad
1 sereh/citroengras
3 eetl bawang goreng
3 theel zout
5 theel palmsuiker
2 lente-uitjes
100 gr kroepoek
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 kluwek
1 theek ketumbar
2 rode lomboks
1 cm jahe
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding;
Hak het vlees grof. Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar en laat 2250 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de salam, de sereh en de bawang goreng voor 4 minuten. Voeg dit met het zout, de peper, de palmsuiker toe aan de soep en meng goed. Kook het geheel verder gaar.
Leg kroepoek in een soepkom en schep de soep erover. Strooi de lente-ui erop en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Be the first to comment.