Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pindang Tetel - rundvleessoep uit Probolinggo

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Pindang Tetel
rundvleessoep uit Probolinggo


Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
200 gr borstlap (rund)
2500 ml water
2 cm laos
1 salam blad
1 sereh/citroengras
3 eetl bawang goreng
3 theel zout
5 theel palmsuiker
2 lente-uitjes
100 gr kroepoek
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 kluwek
1 theek ketumbar
2 rode lomboks
1 cm jahe
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding;
Hak het vlees grof. Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar en laat 2250 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lente-ui in plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de salam, de sereh en de bawang goreng voor 4 minuten. Voeg dit met het zout, de peper, de palmsuiker toe aan de soep en meng goed. Kook het geheel verder gaar.
Leg kroepoek in een soepkom en schep de soep erover. Strooi de lente-ui erop en serveer.



Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 52 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024526