logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babi Panggang Istimewa
krokant geroosterd spek
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr mager spek aan een stuk met zwoerd

Bahan-bahan Marinade:
ingrediënten:
1 eetl. steranijspoeder
1 eetl. kaneel
1/2 theel. jinten
2 cengkeh (kruidnagel)
5 cm gember (jahe/djahé)
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 eetl. gerapste limoenschil
500 gr. tomaten
4 eetl ketjap manis
7 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een smeuige massa. Snijd of kerf het zwoerd in met een tussenruimte van 1 cm. Marineer het vlees vervolgens goed en laat het tenminste 2,5 uur intrekken. Rooster vervolgens het spek langzaam boven een houtskoolvuurtje in 2-2,5 uur gaar en krokant en bestrijk het regelmatig met de marinade. Let erop dat het spek niet verbrandt.

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180199