banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Kapau
in kokosmelk gestoofde groenten met vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr borstlap
1250 ml water
250 gr nangka (jonge)
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 cardamom
250 gr witte kool
100 gr kousenband
8 rode rawits
2 asam kandis
1 eetl palmsuiker
5 theel zout
1200 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
100 gr geraspte kokos, geroosterd

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepepr)
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de nangka in stukjes en kook deze apart gaar. Verwijder de nerven van de jeruk purut en het kunyit blad. Snijd de kool in vierkante stukjes. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm. Pureer de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Zeef en bewaar 1000 ml bouillon. Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, het kunyit blad en de cardamom en kook het voor 6 minuten. Dan het vlees, de nangka, de kousenband, de kool, de rawits, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de gerapste kokos toevoegen en meng goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39334031