Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Kapau
in kokosmelk gestoofde groenten met vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr borstlap
1250 ml water
250 gr nangka (jonge)
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 cardamom
250 gr witte kool
100 gr kousenband
8 rode rawits
2 asam kandis
1 eetl palmsuiker
5 theel zout
1200 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
100 gr geraspte kokos, geroosterd

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepepr)
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de nangka in stukjes en kook deze apart gaar. Verwijder de nerven van de jeruk purut en het kunyit blad. Snijd de kool in vierkante stukjes. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm. Pureer de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Zeef en bewaar 1000 ml bouillon. Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, het kunyit blad en de cardamom en kook het voor 6 minuten. Dan het vlees, de nangka, de kousenband, de kool, de rawits, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de gerapste kokos toevoegen en meng goed. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41068951