banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulai Kapau
in kokosmelk gestoofde groenten met vlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr borstlap
1250 ml water
250 gr nangka (jonge)
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 cardamom
250 gr witte kool
100 gr kousenband
8 rode rawits
2 asam kandis
1 eetl palmsuiker
5 theel zout
1200 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
100 gr geraspte kokos, geroosterd

Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepepr)
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de nangka in stukjes en kook deze apart gaar. Verwijder de nerven van de jeruk purut en het kunyit blad. Snijd de kool in vierkante stukjes. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm. Pureer de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Zeef en bewaar 1000 ml bouillon. Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, het kunyit blad en de cardamom en kook het voor 6 minuten. Dan het vlees, de nangka, de kousenband, de kool, de rawits, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de gerapste kokos toevoegen en meng goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 158 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40559097