Gulai Kapau
in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr borstlap
1250 ml water
250 gr nangka (jonge)
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
4 cardamom
250 gr witte kool
100 gr kousenband
8 rode rawits
2 asam kandis
1 eetl palmsuiker
5 theel zout
1200 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
100 gr geraspte kokos, geroosterd
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
4 rode cabai keriting (krullende cayennepepr)
1 theel ketumbar
1 cm jahe
1 cm lengkuas/laos
2 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de nangka in stukjes en kook deze apart gaar. Verwijder de nerven van de jeruk purut en het kunyit blad. Snijd de kool in vierkante stukjes. Snijd de kousenband in stukjes van 4 cm. Pureer de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Zeef en bewaar 1000 ml bouillon. Verhit in een pan de bouillon samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut, het kunyit blad en de cardamom en kook het voor 6 minuten. Dan het vlees, de nangka, de kousenband, de kool, de rawits, de asam kandis, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel gaar.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan de gerapste kokos toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sateh Bistik Kelapa - rundersate met kokos
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Rotti kukus - gestoomde cake
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Duo Jiao Ji Dan - 剁椒鸡蛋 - roerei met chili knoflook saus
- Mu Pad Mad Mamorng Hinmapan - geroerbakt varkensvlees met cashewnoten
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
- Srikaya Labu Kuning - gevulde pompoen
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Ayam Bakar Maranggi - gebakken gekruide kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...