banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 22 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Semur Banjarmasin - gestoofde runderlever in donkere saus met soun
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Banjarmasin
gestoofde runderlever in donkere saus met soun

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
2 salam blaadjes
2 cm jahe
50 gr soun
water
4 eetl kecap manis
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan water samen met de lever, de salam en de jahe en kook deze gaar. Schep de lver uit de pan, snijd deze in stukjes en zet apart. Week de soun in water en snijd het daarna in stukken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lever toe en meng goed. Vervolgens de kecaps, de peper, het zout en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Dan beetjes bij beetj 700 ml water toevoegen en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt. Schep dan de soun erdoor en nog zachtjes 1 minuut later sudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39630023