Semur Banka
rundvlees in zoete kecapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 theel asem
2 uien
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
1 eetl molasse
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
200 ml water
4 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees stukjes, de uien en de knoflook fijn en rasp de jahe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de uien voor 3 minuten. Voeg dan de knoflook, de jahe, de peper en het zout toe en bak dit voor 3 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom. Vervolgens de palmsuiker, de kecap, de molasse, de asem, de nootmuskaat en het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Telur Penyet Kalio - eieren in donkere kruidige saus
- Phat Thai - Thaise roergebakken mihoen
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Semur Sayap Ayam - smoor/stoofpot van kippenvleugels
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...