logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Banka
rundvlees in zoete kecapsaus

Bahan-bahan:

ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 theel asem
2 uien
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
2 eetl palmsuiker
1 eetl molasse
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
200 ml water
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees stukjes, de uien en de knoflook fijn en rasp de jahe. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de uien voor 3 minuten. Voeg dan de knoflook, de jahe, de peper en het zout toe en bak dit voor 3 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom. Vervolgens de palmsuiker, de kecap, de molasse, de asem, de nootmuskaat en het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 111 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160314