zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Ayam Mercon - zeer pittige kip (vuurwerk)
- Lawar daun Sebola - Zoetzuur van lente-uitjes en korianderblaadjes
- Hati Ayam Pedas Crispy - krokant gebakken kippenlevertjes
- Botok Bakar Rendang Bebek - in bananenblad verpakte rendang van eend
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Burasa - lontong santen
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Semur Bebek - smoor / stoofpotje van eend
- Bebotok Ayam - gekruid en gestoomde kip
Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip


Ayam Masak Kunyit
roerbak van gele kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kip (filet of dij)
3 cm kunyit
2 theel oestersaus
2 eetl olie
1/2 ui
1 rode lombok
60 gr sperziebonen
3 eetl water
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in reepjes en rasp de kunyit fijn. Snijd de lombok in ringen, de sperziebonen in stukjes en de ui in dunne plakjes. Meng de kip met de kunyit en de oestersaus en laat dit tenminste 20 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze kort totdat de kleur verandert. Dan de lombok de sperziebonen en meng goed. Vervolgens het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak het geheel al roerend gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.