Ayam Masak Merah
Kip met tomaat, gedroogde pepers en kruiden
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 theel kunyit/kurkuma
2 eetl olie
2 sereh/citroengras, geknoopt
1 ui
4 tomaten
4 eetl saus tomat (zie recept)
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
1 ui
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
15 gedroogde rode chilies
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 strukken en wrijf deze in met het zout en de kunyit en laat dit 15 miuten intrekken. Snijd de ui in dunne plakjes, de tomaten in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 15 minuten totdat de kip bruin en gaar is geworden. Schep de kip uit de pan en zet apart.
Voeg dan de bumbu en de sereh toe en fruit dit voor 4 minuten. Dan de ui en de tomaten toevvoegen en bak deze zacht. Voeg de kip weer toe samen met het zout, de palmsuiker en de saus tomat en laat het geheel 10 minuten zachtjes afgesloten suddderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Wu Xiang Fen - 五香粉 - vijfkruiden poeder
- Plecing Kangkung - Waterspinazie met sambal
- Oi Kimchi 오이김치 - kimchi van komkommer
- Ayam Kelak Bage - kippensoep uit Mataran
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Ikan Cakalang Goreng - Geroerbakte vis
- Sambal kemang - Sambal van halfrijpe kweepeer
- Sayur Sawi Putih Kuah - gestoofde Chinese kool
- Kai Pad Bai Gra Prou - Kip met basilicum en chilipepers
- Gaeng Gai - Kip met Bamboe
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...