Kip met tomaat, gedroogde pepers en kruiden
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 theel kunyit/kurkuma
2 eetl olie
2 sereh/citroengras, geknoopt
1 ui
4 tomaten
4 eetl saus tomat (zie recept)
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
1 ui
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
15 gedroogde rode chilies
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 strukken en wrijf deze in met het zout en de kunyit en laat dit 15 miuten intrekken. Snijd de ui in dunne plakjes, de tomaten in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 15 minuten totdat de kip bruin en gaar is geworden. Schep de kip uit de pan en zet apart.
Voeg dan de bumbu en de sereh toe en fruit dit voor 4 minuten. Dan de ui en de tomaten toevvoegen en bak deze zacht. Voeg de kip weer toe samen met het zout, de palmsuiker en de saus tomat en laat het geheel 10 minuten zachtjes afgesloten suddderen.