zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
- Pindang bening - Vis in zure saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Zoetzure sambal goreng
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- sop sayur - groentesoep
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband


Sayur Lembayung
Sajoer van vis met kousenband
Sajoer van vis met kousenband
Bahan-bahan:
Ingrediënten;
200 gr kousenband
125 gr jonge kousebandblad
400 gr makreel
1 limoen (sap)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Pluk de blaadjes van de takjes en verwijder de harde steeltjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de boemboe en kook hierin de blaadjes voor 5 minuten. Voeg dan de kouseband toe en kook ook dit voor 5 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog zachtjes 10 minuten laten sudderen.
Ingrediënten;
200 gr kousenband
125 gr jonge kousebandblad
400 gr makreel
1 limoen (sap)
750 ml dunne kokosmelk (santen cair)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
Boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes. Maak de vis schoon en snijd deze in moten. Pluk de blaadjes van de takjes en verwijder de harde steeltjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de dunne kokosmelk met de boemboe en kook hierin de blaadjes voor 5 minuten. Voeg dan de kouseband toe en kook ook dit voor 5 minuten. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog zachtjes 10 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.